Äppelpaj Recept

Bild 1

Ingredienser

Pajdeg:

Fyllning:

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Blanda mjöl och socker i en skål. Tillsätt smöret i små bitar och arbeta snabbt ihop till en smulig deg.
  3. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen till en boll. Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
  4. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt.
  5. Blanda äppelskivorna med socker, kanel och kardemumma.
  6. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  7. Fördela äppelfyllningen jämnt i det förgräddade pajskalet.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter tills äpplena är mjuka och pajskalet är gyllenbrunt.
  9. Låt pajen svalna något innan servering. Servera gärna med vaniljsås eller glass.