Snabblasagne

Ingredienser



2 portioner 4 portioner
2 1/2 dl Oatly iMat Fraiche eller lätt creme fraiche 5 dl Oatly iMat Fraiche eller lätt creme fraiche
1/2 förp pastasås tomat & basilika (à 690 g) 1 förp pastasås tomat & basilika (à 690 g)
1 dl Oatly iMat eller mjölk 2 dl Oatly iMat eller mjölk
250 g blandfärs 500 g blandfärs
1/2 tsk olja 1 tsk olja
salt salt
svartpeppar svartpeppar
1/2 köttbuljongtärningar 1 köttbuljongtärningar
6 lasagneplattor 12 lasagneplattor
1/2 salladshuvud 1 salladshuvud

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C

Blanda fraiche, pastasås och mjölk i en stor kastrull.

Stek färsen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg färsen och smulad buljongtärning i kastrullen med tomatsåsen och låt koka upp.

Varva sås och lasagneplattor i en ugnsform, storlek ca 20x30 cm (för 4 port), avsluta med ett lager sås.

Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller enligt anvisning på lasagneförpackningen.

Skär salladen i bitar och servera gärna med en Vinägrett.

Servera lasagnen med sallad

Snabblasagne