Recept på Pasta Carbonara
För detta recept behöver du följande ingredienser:
- Spaghetti
- Bacon
- Ägg
- Vispgrädde
- Riven parmesan
- Salt
- Nymalen svartpeppar
Antal portioner |
2 |
4 |
6 |
g Spaghetti |
200 |
400 |
600 |
Antal ägg |
2 |
4 |
6 |
g bacon |
140 |
280 |
420 |
dl vispgrädde |
1/2 |
1 |
1 1/2 |
dl parmesan |
1 |
2 |
3 |
tsk salt |
1/4 |
1/2 |
3/4 |
krm svartpeppar |
1 |
2 |
3 |
- Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
- Klipp bacon i ca 2 cm stora bitar.
Stek baconbitarna knapriga i en stekpanna.
- Vispa ihop ägg, grädde, parmesanost,
salt och svartpeppar i en bunke.
-
Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen,
vänd ner äggblandningen och det stekta baconet.
Rör runt på svag värme till en krämig pasta.
Källa till detta recept:link text