Mitt Favoritrecept: Spaghetti Carbonara
godare.se
Ingredienser:
- 200g spaghetti
- 100g pancetta eller bacon
- 2 ägg
- 50g riven parmesanost
- Olivolja
- Salt och svartpeppar efter smak
Tillagning:
- Koka pastan "al dente", det ska fortfarande vara lite tuggmotstånd i pastan. Spara ca 1,5 dl av pastavattnet.
- Skär pancetta eller bacon i små bitar. Stek gyllene i en rymlig stekpanna med olivolja. Vispa ihop ägg och riven ost i en bunke tills blandningen är lite fluffig.
- Häll över pastan i pannan. Tillsätt äggblandningen och späd med lite av pastavattnet du sparat. Blanda allt väl. Såsen ska vara saftig, len och glänsande – och absolut inte grynig. Krydda med mald svartpeppar och salt.
- Servera genast med lite extra riven parmesan.
Portioner:
Antal portioner |
Mängd spaghetti (g) |
Mängd pancetta/bacon (g) |
1 |
200 |
100 |
2 |
400 |
200 |
5 |
1000 |
500 |