gröt

Hur lagar man gröt?

Ingridienser:

Havregryn
Vatten
Salt
Äpplemos, bär eller liknande

1 portion 1,5 dl havregryn 3 dl vatten 2 krm salt
2 portioner 3 dl havregryn 6 dl vatten 4 krm salt
4 portioner 6 dl havregryn 12 dl vatten 8 krm salt

Steg 1:

Välj om du vill koka gröten i kastrull eller i mikro, om du väljer att använda kastrull,
om du väljer kastrull så ska du blanda ingrienserna i en kastrull och låta det koka upp.
När det kokat upp så sänker man värmen och låter gröten koka ihop sig tills den blir lagom tjock.
Rör om då och då.

Om du väljer att koka gröten i mikron så ska du blanda ihop ingridienserna på en tallrik och sedan
värma den i mikron i ungefär 2 och en halv minut på relativt hög värme. Det rekommenderas inte att använda mikron
om man ska koka mer än 1 portion.

Steg 2:

Tillsätt mjölk och annan valfri ingridiens, jag rekommenderar äpplemos, kanel och socker eller bär.

länk till sidan jag använde
länk till bilden
Jack Bylin