Välkommen till Snabba & Enkla Recept!

Utforska våra fantastiska brunchrecept och låt dig inspireras.

Populära brunchrecept

French Toast

French Toast

French Toast är en klassisk brunchrätt gjord av skivor av rostat bröd doppade i en blandning av ägg och mjölk och sedan stekt i smör. Servera med lönnsirap eller bär för en läcker och mättande måltid.

  1. Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, salt och socker till en slät smet.
  2. Lägg ner brödskivorna i smeten och låt ligga en stund.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och stek brödskivorna gyllenbruna.
  4. Strö kanel och socker på riddarna och servera med bär och rostad mandel.

Ägg Benedict

Ägg Benedict

Ägg Benedict är en klassisk brunchrätt. Förberedningen är enkel:

  1. Hollandaise:
    • Smält smöret.
    • Vispa ihop äggulor och vatten i en liten kastrull. Värm upp under kraftig vispning tills äggen tjocknar utan att koagulera. Om de ändå skulle råka koagulera kan man vispa i lite kallt vatten.
    • Ta från värmen och vispa i smöret, lite i taget, till en len hollandaise. Smaksätt med citron och salt.
  2. Pocherade ägg:
    • Blanda 1 dl vatten och ättiksprit i en skål. Knäck ner äggen med 30 sekunders mellanrum. Låt stå i 5 minuter.
    • Koka upp 1 liter vatten med salt. Stjälp ner vätskan med äggen i kastrullen. Sjud i 3 minuter.
    • Lyft upp äggen med en hålslev och lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
  3. Servering:
    • Smörstek brödet frasigt. Stek skinkan hastigt i samma stekpanna.
    • Lägg upp bröden på tallrikar och toppa med skinka och ägg. Ringla på hollandaise och klipp över lite krasse för att få till den perfekta toppingen på dina eggs Benedict.