Klassiska kokosbollar
Försvinnande god klassiker. Lite starkt kaffe i smeten gör dem mer vuxna!
Du behöver följande:
- Riven kokos + extra garnering
- Havregryn
- Florsocker
- Vaniljsocker
- Kakao
- Vatten
- Rumsvarmt smör
Gör så här
- 1. Blanda kokos, havregryn, florsocker, vaniljsocker och kakao i en bunke. Tillsätt vätskan.
- 2. Skär smöret i bitar och lägg ner i bunken. Vispa ihop med elvisp eller nyp ihop med händerna till en tjock smet.
- 3. Forma till bollar och rulla i kokos.
Portioner
Portioner |
Riven kokos + extra garnering |
Havregryn |
Florsocker |
Vaniljsocker |
Kakao |
Vatten |
Rumsvarmt smör |
40 |
2 dl |
5 dl |
1½ dl |
1 msk |
3 msk |
2 msk |
150 g |
14 |
0,7 dl |
1¾ dl |
½ dl |
0,3 msk |
1 msk |
0,7 msk |
52 g |
10 |
½ dl |
1¼ dl |
⅜ dl |
1¼ msk |
1¾ msk |
½ msk |
37 g |