God Jul!

Recept: Lussebullar

Här är ett enkelt recept på lussebullar att njuta av under julen.

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt (37°C).
  3. Häll lite av vätskan över jästen och rör om tills jästen löst sig.
  4. Tillsätt resten av vätskan, saffran, socker, salt, och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
  5. Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
  6. Dela degen i bitar och forma till lussebullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 225°C. Tryck ner russin i varje bulle.
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 5–8 minuter.