Goda köttbullar för kvällen

Svensk klassiker nummer ett! Alla älskar vi
köttbullar och de passar till allt från middag till
aptitretare! Lätta att variera med kryddor och
olika tillbehör. Favoritrecept!




Öppna länk i ny flik

Källa

Du behöver följade:


  1. Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, lök, ägg, salt, peppar och
  2. socker i ströbrödsblandningen. Arbeta ihop färsen ordentligt.
  3. Fukta händerna med kallt vatten och forma köttbullar. Stek några i taget i matfett, skaka pannan då och då så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.

Portioner

Portioner Mjölk Ströbröd Nöt eller blandfärs Gul lök Ägg Salt Peppar Socker
4 1,5dl 5 msk 500g 1/2 1 1 tsk 1 krm 1/2 tsk
8 3 dl 10 msk 1 kg 1 2 2 tsk 2 krm 1 tsk