Goda köttbullar för kvällen
Svensk klassiker nummer ett! Alla älskar vi
köttbullar och de passar till allt från middag till
aptitretare! Lätta att variera med kryddor och
olika tillbehör. Favoritrecept!
Öppna länk i ny flik
Källa
Du behöver följade:
- Mjölk
- Ströbröd
- Nöt eller blandfärs
- Gul lök (skalad eller riven)
- Ägg
- Salt
- Peppar
- Socker
- Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, lök, ägg, salt, peppar och
- socker i ströbrödsblandningen. Arbeta ihop färsen ordentligt.
- Fukta händerna med kallt vatten och forma köttbullar. Stek några i taget i matfett, skaka pannan då och då så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.
Portioner
Portioner |
Mjölk |
Ströbröd |
Nöt eller blandfärs |
Gul lök |
Ägg |
Salt |
Peppar |
Socker
|
4 |
1,5dl |
5 msk |
500g |
1/2 |
1 |
1 tsk |
1 krm |
1/2 tsk |
8 |
3 dl |
10 msk |
1 kg |
1 |
2 |
2 tsk |
2 krm |
1 tsk |