Recept for Porjkelly

Porjkelly

Ingredienser

Ingrediens Antal 4 portioner Antal 8 portioner
Fläsklägg 1 st 2 st
Grisfot 1 st 2 st
Gelatin 4 tsk 8 tsk
Lök 1 st 2 st
Morot 1 st 2 st
Rotcelleri 1 st 2 st
Persilja 1 st 2 st
Purjölök 1 st 2 st
Vitlök 2 st 4 st
Lagerblad 1 st 2 st
Pepparkorn 15 st 30 st
Kryddpeppar 3 st 6 st
Salt 1 tsk 2 tsk

Redskap

Gör så här

  1. Förbered köttet: skölj rent köttet noggrant och lägg när det i en stor kastrull med vatten
  2. Koka köttet: koka köttet med lock i 30 minuter, avlägsna oönskade bitar som kan flyta runt i vattnet
  3. Lägg till grönsaker: Lägg till alla grönsaker, kryddpeppar, pepparkorn och lagerblad och saltet till kastrullen, låt koka i 1.5 timmar
  4. Avlägsna grönsaker: Ta bort alla grönsaker från kastrullen, spara morötter på sidan och fortsätt puttra i 2 timmar eller tills köttet faller av benet
  5. Hacka köttet: Ta bort allt kött från kastrullen och avlägsna grishovarna, avlägsna också allt ben, skinn, fett och hacka köttet noggrant
  6. Lägg till vitlök: Lägg till vitlök i kastrullen och fortsätt puttra i 10 minuter
  7. Sila: Sila kastrullens innehåll med en stor sil.
  8. Lägg till Gelatin: Häll försiktigt tillbaka kastrullens nu silade innehåll i kastrullen och värm tills innehållet är varmt men inte kokande och rör om sakta medans du häller i gelatinet.
  9. Fyll skålarna: Lägg nu morötter och kött i botten av skålarna. Fyll de sedan med gelatin-blandningen från kastrullen och låt stå i kylen över natt, sedan är de redo att äta.
Recept hämtat från everydayhealthyrecipes